Här presenterar vi våra restips för Sverige – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

Pite havsbad

Pite havsbad

Pite havsbad ligger vackert vid stranden, med äventyrsbad, solterass med artificiell sol, tivoli, dinosauriepark, bowling, äventyrsgolf, gocart och restauranger. (2010)

Vindelälven

Höghöjdsbana Vindelälven

Vid Vindelälven finns gott om äventyr, exempelvis i form av forsränning och höghöjdsbanor.  (2010)

Idre fjäll

Bäverspaning Sverige

Vid Idre fjäll kan man på sommaren paddla kanot, åka på bäversafari (men vi såg inga bävrar) eller rida. (2010)

Furuviksparken

Furuvksparken

Furuviksparken är en riktigt fin park med apor, lemurer, pool, äventyrsö och tivoli. Campingen ligger precis intill. (2010)

Rullsands havsbad

Rullsand

Rullsands havsbad och camping, strax söder om Gävle, är nog en av våra favoritcampingar. Här finns en riktigt fin sandstrand och en liten bar/restaurang. (2012, 2013)

Sala Silvergruva

Sala silvergruva

Hissen i Silvergruvan går 155 meter ner, och här får man en intressant guidning om gruvan och gruvarbetarnas liv. Om man vill kan man också boka sviten och bo över i gruvan över natten … (2010)

Västerås

Gamla stan i Västerås

I Västerås finns en riktigt charmig gammal stadsdel, en trevlig hamn och en bra ställplats för husbilar i hamnen. En bit utanför ligger Engsö slott. (2017)

Sigtuna

Sigtuna

Sigtuna är Sveriges äldsta, fortfarande existerande, stad och här finns mycket historia. Idag är det en supermysig stad vid vattnet med charmiga hus, mysiga små butiker och trevliga caféer. (2016)

Stockholm

Hotell Diplomat

Stockholm är en vacker stad, med flera fina stadsdelar. Ta till exempel en båttur under stadens broar eller ut till någon skärgårdsö.

Restauranger i StockholM

Det finns många trevliga och bra restauranger i Stockholm, både exklusiva och enklare. Det är också lätt att hitta mat från världens alla hörn.

Aktiviteter i Stockholm

Ombord på Goboat i Stockholm

I Stockholm finns gott om aktiviteter, allt från stadsvandringar och museer, till båtturer, shopping och spa.

Gålö havsbad, Haninge

Gålö havsbad

Vid Gålö havsbad i Haninge finns stora naturområden där man kan bada, promenera i skogen eller fiska, och en stor camping med bra service. (2009)

Tullgarns slott

Tullgarn Castle

Tullgarns slott ligger fantastiskt vackert vid vattnet, en bit ifrån Trosa. Under sommarhalvåret finns visningar och värdshus med restaurang. (2017)

Trosa

Trosa

Trosa är en supermysig stad och det är trevligt att strosa runt bland båtar, butiker och restauranger. (2010, 2011, 2013)

Jogersö och Femöre, Oxelösund

Fyrvaktarbostaden Femöre

På Jogersö finns ett fint havsbad och trevliga promenadstigar. På Femöre finns karga klippor och intressant militärhistoria. (2017)

Linköping

Linköping

Vi tycker att Linköping är en trevlig stad, särskilt på våren! De flesta restaurangerna och nattklubbarna ligger längs Ågatan, där man kan strosa upp och ner här och titta in på olika ställen. (2012)

Smögen

Smögen

Det är mysigt att strosa omkring bland fiskebodarna och handla skaldjur i Smögen. Vi hittade fina skaldjur hos Göstas och stod med husbilen på en parkering vid vattnet. (2010, 2011)

Lysingsbadet, Västervik

Lysingsbadet

Lysingsbadet är en enormt stor, och väldigt fin, camping utanför Västervik. Här finns allt från restauranger till gym, men också vacker natur i form av små klippöar, med broar emellan. (2013)

Göteborg

Göteborg

En helg i Göteborg är ju sällan fel! Shopping, restauranger, kultur, uteliv, Liseberg… Vi gillade nattklubben Push. (2010, 2011)

Borgholm, Öland

Borgholm

Borgholm är en trevlig liten sommarstad där man kan strosa runt, sitta på caféer, äta glass och titta på båtar. (2013)

Tylösand, Halmstad

Stränder i Tylösand

Tylösand är en fin semesterort med långa sandstränder, ett stort hotell och ett livligt nattliv om somrarna. (Senast 2017)

 

Skärgården

Läs mer