Meny Stäng

Med båt på floden Cetina i Kroatien

Annons

Cetina i Kroatien är en 100 km lång flod i landskapet Dalmatien i södra Kroatien. I och kring floden, som rinner ut i Adriatiska havet, kan du uppleva allt från forsränning och canyoning till rogivande båtturer och vandring i den grönskande naturen. Följ med oss på en härlig tur med båt på floden Cetina i Kroatien!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Båttur på floden Cetina

Ni kanske minns att vi berättade om piraterna som härjade på den här floden på 1200- och 1300-talet? Idag finns det gott om aktiviteter och naturupplevelser för turister här, och vi valde att testa en båttur uppför floden. Båtturerna arrangeras från flodmynningen i Omis och vi fick betala 80 kunas (105 kr) per person. Det är lågsäsong nu, så troligtvis är det lite dyrare under högsäsong.

Efter att vi hoppat ombord fick vi tuffa långsamt uppåt floden, i en liten båt tillsammans med ett 20-tal andra turister. Floden omges av höga berg och landskapet är intensivt grönt – väldigt, väldigt vackert! Räkna med en tretimmars utflykt och njut av det härliga Kroatien.

Båt för turer på floden Cetina
Båt för turer på floden Cetina
Omis Kroatien
Grönt och vackert

Paus för lunch eller promenad

Efter ca 45 minuter la vi till vid en brygga, och här hade vi en timme på oss innan vi skulle vara tillbaka vid båten. Vi utnyttjade tiden till att promenera genom den täta, gröna vegetationen och följa floden ytterligare en bit uppåt. Andra valde att äta lunch på den stora lunchrestaurangen som låg strategiskt vid bryggan.

Vid floden Cetina i Kroatien
Vid floden Cetina i Kroatien

Andra aktiviteter vid floden Cetina i Kroatien

Om man inte nöjer sig med en stilla båttur i naturen finns det andra aktiviteter som inkluderar en större tillströmning av adrenalin. Lite högre upp i floden kan man prova forsränning (svårighetsgrad 1-2) och om man hellre vill korsa över floden kan man testa zipline.

Det finns i området också möjligheter för vandring, klättring och canyoning. Vi tog en lång promenad i den intensivt gröna terrängen och det fanns gott om stigar som var lätta att gå på. Något för de flesta alltså – vad skulle du välja?

Zipline över floden Cetina i Kroatien
Zipline över floden Cetina i Kroatien
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev