Meny Stäng

Finns Europas klaraste vatten i Kroatien?

Annons

Vattnet i Kroatien är kristallklart. Varje gång vi kommer ner till stranden tittar vi och pekar. Hur kan det vara så klart? Man ser ju varenda sten på botten! Trots att vi varit här i flera veckor slutar vi inte att fascineras. Finns Europas klaraste vatten i Kroatien … eller var hittar man det annars?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lata dagar på Brac

Vi gör inte så många knop just nu. Vi solar, badar, fotograferar fascinerat stränderna, äter tonfiskfilé (har frysen full eftersom tonfisk är billigt här) och pysslar med olika projekt på våra datorer.

Vi känner oss för tillfället lite “föräldralösa” här på campingen eftersom ägarna åkt på en tvådagars-tripp till Bosnien, men vi har det lugnt och skönt under olivträden. Två tyska grannar har vi också, så vi är inte helt ensamma. Imorgon blir det troligtvis bussutflykt till Bracs största stad – Supetar.

Vi solar, badar och fotograferar fascinerat stränderna och havet...
Vi solar, badar och fotograferar fascinerat stränderna och havet…
Vattnet är lika klart överallt...
Vattnet är lika klart överallt…

Var finns det klaraste vattnet då?

Vi har rest längs kusten runt nästan hela Europa, från Normandie i västra Frankrike och hit till Kroatien. Var finns det klaraste vattnet? Vi är nog nästan benägna att svara Kroatien på den frågan och om man googlar “Europas klaraste vatten” handlar den första träffen faktiskt om Kroatien. Andra ställen som kan konkurrera om att ha det klaraste vattnet i Europa är Korsika, Sardinien och Albanien. Var i Europa har du upplevt det klaraste vattnet?

Peter simmar på västra Korsika - vattnet var klart där också!
Peter simmar under vattnet på västra Korsika – vattnet var klart där också!
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev