Meny Stäng

Supermodern camping i Zagreb

Camping i Zagreb! När vi lämnade Istrien körde vi tillbaka till Kroatiens huvudstad och tog in på Camp Zagreb. Om den här campingen hade varit alldeles vanlig och tråkig hade den inte fått ett eget inlägg, men den här campingen är supermodern och ligger väldigt bra till. Följ med till camping i Zagreb!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En modern och fräsch camping i Zagreb

Camp Zagreb ser kanske enkel ut vid första anblicken, med platser på grus i en cirkel och ett antal olika trähus, men allt är nytt och supermodernt. Jag har ingen bild på toaletterna men om du föreställer dig högblanka svarta väggar och toalettdörrar med dekorerade glasskivor så hamnar du ganska nära.

Receptionen på Camp Zagreb

Wellness och ”saltrum”

I ett av husen finns wellness i form av massage, jaccuzzi, finsk sauna och ”saltrum” (som enligt hemsidan ska hjälpa mot ungefär allt, bland annat trötthet, stress, sömnsvårigheter, förkylning, hudsjukdomar och astma …). Du kan också cykla, kajaka, fiska eller ge dig ut på ridtur runt sjön. Det finns naturligtvis WiFi på hela området och en restaurang med utsikt över vattnet.

Camping Zagreb

Camping i Zagreb – med restaurang vid sjön

Campingrestauranger är inte alltid så spännande, men den här visade sig vara populär. Jag vet inte om det var maten som lockade (pizza och andra enklare rätter) eller det avslappnade läget vid sjön, men det kom folk från alla håll för att hänga på de två olika uteserveringarna eller på terrassen.

En vacker måne som speglade sig i sjön, lite musik och en ljum kväll – inte dumt alls. Vi beställde fläskfilé och fick in en slags gryta med massor av grönsaker, crème fraiche och ost (inte så pjåkigt, men väääldigt mättande).

Vid sjön Jezera rakitje
Camping i Zagreb
Restaurangen på camp Zagreb – en riktigt bra camping i Zagreb

Att besöka Zagreb

När man besöker denna fina camping i Zagreb vill man förstås också passa på att upptäcka huvudstaden. Zagreb är en både mysig och intressant stad. Här kan man strosa på promenadstråket Tkalcic, spana in den stora katedralen, äta god mat på restaurangerna eller hänga i stadens parker.

Om du vill ta dig in till Zagreb kan du välja mellan shuttlebuss + tåg (20 min), taxi (25 min), egen bil (25 min) eller cykel (en timme).

Tkalčić-gatan

Fakta om Camp Zagreb

  • Adress: Jezerska 6, Rakitje
  • Läge: Vid sjön Jezera Rakitje, strax väster om centrala Zagreb. Räkna med 30 minuters bilresa från centrala stan.
  • Boende: Det finns campingtomter i olika storlek, och även platser för tält. Man kan också övernatta i bungalow, wellness suite, glamping tält eller tipi tält.
  • Service: Servicehus med toaletter och duschar, möjlighet att tömma tankar och fylla vatten, el samt shuttle-bus till tåget
  • Se och göra: Wellnes, cykling, kanot, fiske, ridturer, restaurang och utflykter in till Zagreb.
  • Mer info: Om du undrar över priser och annat kan du kika på campingens webbsida, där du hittar uppdaterad info.
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev