Meny Stäng

Lyxiga hotell Park i Split – inför Golden Pen Award

Annons

Lyxiga Hotell Park i Split ligger i mellersta Dalmatien i Kroatien vid Adriatiska havet. Hotellet ligger vid stranden Bacvice, med gångavstånd till den gamla staden i Split. Detta 5-stjärniga hotell har uteterass och fantastiska rum, och dessutom har man nära till sevärdheter som Diocletianus Palats och Splits katedral samt till hamnpromenaden Riva.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi hade blivit varnade för dåligt väder och visst var det lite mulet, men 19 grader i luften känns ändå härligt för en svensk! Genast vi kom fram väntade en buss och ett späckat program med måltider, stadsvandring och möte med journalister från hela Europa …

Lång dag i Split

Vi flög från Stockholm till Split med Austrian Airlines och mellanlandade i Wien. Båda flygturerna var relativt korta, så flygbolaget tyckte att det räckte med lite snacks (en bulle med konstig sylt respektive en minimal påse med flygplansformade kex), men efter två sådana flygturer inklusive incheckning och väntetider är man ganska slut. Som tur var fick vi ett fint mottagande här i Split!

Personal från Kroatiens turistbyrå mötte upp på flygplatsen och körde till Hotell Park i Split, där vi genast fick både mat och vin i den fina restaurangen. Därefter blev det en intressant guidning i de historiska delarna av Split (berättar mer senare!) och middag på restaurang i stan.

I restaurangen på Hotell Park i Split
I restaurangen på Hotell Park i Split

Europeiska journalister och bloggare på plats

Vilka är här då? Jo, ett helt gäng journalister och bloggare från hela Europa (samt New York tror jag), som blivit nominerade till Golden Pen Award. Vi har förstått att Kroatiens turistbyrå har lokalkontor i ett 15-tal länder, och alla dessa länder har nominerat journalister (från TV eller tidningar) och/eller bloggare som gjort bra reportage om Kroatien under det gångna året.

En svensk frilansjournalist och hennes fotograf är här, och i övrigt har vi hunnit prata med journalister från bland annat Tyskland, Belgien och Holland. Vi känner oss lite fina i kanten och tycker att det är ett häftigt sällskap som vi är i.

Guidning i Split för journalister och bloggare
Guidning i Split för journalister och bloggare

Lyxiga Hotell Park i Split

Vi är vana att bo i husbil och på camping, så det är i och för sig ganska lätt att imponera på oss, men vi måste ändå få säga att vi gillar det här hotellet. Det är modernt och fräscht, ligger strax intill havet och man har gångavstånd in till Splits centrum. Men framför allt gillar vi rummet!

Vi har ett etagerum med vardagsrum och badrum på plan 1 och sovrum och toalett på plan 2. Det är både coolt och hemtrevligt och här finns allt man kan önska sig: superfräscht badrum, kaffemaskin och snabbt WiFi. Nu är det snart dags för hotellfrukost och sedan ska vi iväg på nya äventyr. Om det inte blir regn är planen att vi ska åka till ön Šolta och till Unesco-staden Trogir. Och ikväll är det dags för prisceremoni …

Park hotel Kroatien
Hotellrum i två våningar
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev