Meny Stäng

Skokloster – Sveriges största privata slott

Jag (Peter) har varit och fotat på Skokloster i en härligt galen vecka. Det är första gången som vi kan presentera bild, film och 360-foto i samma inlägg. Det har varit flera roliga event under veckan och det skriver vi om på söndag. Vi har bytt ut en hel del i husbåten och vi fick en del problem med vatten, och det kommer på lördag. Vi har fått besked om vår husbil. Häng med!

Skokloster

Skokloster slott räknas som ett av Europas främsta barockslott. Nu sträcker vi på halsen för vi kan och vi har i Sverige. I början av 1200-talet upplät Knut Holmgersson sin gård Sko till ett kloster för cisterciensernunnor kallad Sko kloster. Sedan 1971 är Skokloster ett museum och det kan besökas på sommarmånaderna.

Rövare

Svenskarna tog en hel del från Danmark när vi spöade dem på 1200-talet och de har försökt att få tillbaka en del, men se, det går inte! Har man rövat så har man, haha. Här finns över 50 000 föremål och det är verkligen värt ett besök. Slottet Skokloster ligger mellan Stockholm och Uppsala. 360-foto! Rör musen runt och se hela omgivningen eller snurra din skärm runt dig eller dra med fingret på skärmen.

Husbilen

Vi har äntligen fått besked! Firman som vi har husbilen på i Kristinehamn har hittat vår kontakt som passar och vi får betala 1600 kronor extra för kalaset förutom de första tusenlapparna. Försäkringsbolaget vill inte ersätta oss för att det började med att dieselfiltret var igensatt, och det ska vi veta tycker de och serva bilen. Vi hade bilen inlämnad 3 månader innan det här hände och jag har kvitto på att de har gjort rent dieselfiltret. Nu blir det bråk och fortsättning följer.

Husbilen FREEDOM
Äntligen

Äntligen

Vi är först och främst väldigt glada för att få tillbaka vår underbara husbil som vi bara älskar, och vi ska på en roadtrip från midsommar genom Polen och Tjeckien. Vi åker ner bara för att jobba i tre veckor och för att titta på 150 campingar i dessa två länder.

Vi ska gå igenom campingplatser, sevärdheter, vingårdar och mycket mer på tre veckor. Vi ska plocka ut alla smultronställen i dessa två länder för husbilar, och vi har hjälp av turistbyråerna från Tjecken och Polen. Vi har stora planer framöver och vi behöver vår husbil. GLÄDJE!

Framtid

Framtid handlar om att dela saker eller information. Nu har jag delat information och en hel del positivt för att jag väljer det. Nu får du dela dina positiva upplevelser från veckan hur små de än är. Du kan ha haft en skitvecka, men försök att hitta de små livstecken som får oss att gå vidare. Livet är upp och ner men vi MÅSTE se det positiva och inte hänga upp oss på det andra (jag säger inte det ordet).

Husbilen FREEDOM
Jajemen

Positiv

Vi har också saker som passerar som är jobbigt, eller jäkligt jobbigt. Jag sitter nu och skriver trött som fan, efter ett event på stan och klockan är 00.45. Jag har inte haft tid idag, men mina tankar ska ut om några timmar. Jag tycker det är är underbart att dela det här med dig, och nu får du hjälpa till lite om din vecka. Jag behöver också få feedback! Glad fredag från mig.

Missade du förra Happy Friday? Läs Din dag på Happy Friday