Meny Stäng

Moustiers Sainte Marie

Nu har vi tagit oss till nationalparken Verdon i Frankrike, där man hittar Europas motsvarighet till Grand Canyon: Gorge du Verdon. Just nu står vi på en camping vid den lilla byn Moustiers Sainte Marie.

by bland bergen

Vilken charmig by det här är! Moustiers Sainte Marie ligger i en djup ravin, med höga berg som reser sig dramatiskt alldeles intill. En bra bit upp på berget ligger en liten kyrka, som kan nås via en lång och snirklig trappa. Mellan två höga bergstoppar kan man också se en järnkedja som löper, med en stjärna som dinglar sedan mitten. Denna hänger kvar sedan korstågens tid. Fascinerande!

Gorges du verdon

Moustiers Sainte Marie ligger i nationalparken Verdon

Gorge du verdon

Vackra hus i Moustiers Sainte Marie

Charmiga gränder

Den charmiga byn är känd för fajans, det vill säga lergods överdraget med tennglasyr, som säljs överallt i de små butikerna. Vi är inte ute efter att shoppa, men det är förstås minst lika trevligt att bara strosa runt i de charmiga gränderna eller sätta sig på någon av de härliga uteserveringarna.

Väldigt charmigt

Det är kul att upptäcka

Mysiga gränder i Moustiers Sainte Marie

Mysiga gränder i Moustiers Sainte Marie

Fantastisk utsikt

Innan vi kände oss klara med byn valde vi den kraftigt uppåtgående promenaden till kyrkan. Detta var lite svettigt, men vad gör man inte för en fantastisk utsikt!? Men det är ju tur att man inte ska upp till kyrkan varje dag om man säger så …

De närmaste dagarna planerar vi att köra runt kanjonen här i Gorge du Verdon och se mer av den här nationalparken, så det kommer bli en hel del natur och svindlande höjder här på bloggen!

Moustiers Sainte Marie

Trappan upp mot kyrkan

By verdon

Nästan ända uppe på toppen!

© 2018 Reseblogg med massor av resmål och inspiration. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.