Meny Stäng

Laddar batterierna – på camping vid Bonifacio

Vi befinner oss på en camping vid Bonifacio på Korsika. Efter tre dygn på en enkel ställplats utan faciliteter som elektricitet, toalett eller soptunna kände vi idag behov av en riktig camping. Nu är det riktigt skönt att ha tillgång till lite bekvämligheter, medan vi laddar både våra och husbilens batterier.

Camping Les Iles vid Bonifacio

Vi rullade söderut och kom nästan fram till Bonifacio innan vi hittade Camping Les Iles, vid kusten nära Sperone. Här laddar vi batterierna (bokstavligen) och njuter av ännu fler fantastiska stränder. Men nu när vi står på en fin camping – då funkar inte deras WiFi! Nu har vi alltså gott om el, men inget Internet (förutom några megabyte i min telefon). Jag kan bara mobilblogga och kan inte använda bilderna i kameran… suck.

Att klara sig utan el i en husbil

Hur funkar det här med el i en husbil då och hur länge klarar man sig utan? Ja, det beror på 1) husbilens förutsättningar och 2) vad man använder elen till. I en husbil finns inte bara det vanliga bilbatteriet utan även ett (eller två) bodelsbatterier.

Dessa laddas när man kör (samt eventuellt med solceller eller elverk). Spänningen är 12 volt men kan omvandlas till 220 med en konverter – Voilà, man har el (som sedan långsamt tickar neråt)!

Gasol och el – vad används till vad?

Många saker kan drivas med gasol i en husbil (värme, matlagning, kylskåp) men el behövs ändå till lampor och för att ladda datorer, telefoner, kameror, läsplattor och vad det nu är. Tyvärr har min dator ett dåligt batteri, så den håller bara i 50 minuter när den är fulladdad …

Nåväl, nu när vi har obegränsat med el har vi istället dåligt med Internet. Så är livet på rull! Jag bifogar en mobilbild på vår nuvarande plats och återkommer med fler bilder imorgon, hoppas jag!

Vår husbil står parkerad på en camping vid Bonifacio
Vår husbil står parkerad på en camping vid Bonifacio

Prenumerera på vårt nyhetsbrev