Meny Stäng

Sista dagen i solstolarna

Jahapp, då var vi framme vid den sista dagen i solstolarna här på stranden i Bol. Vi har haft helt fantastiskt väder idag – 23 grader, strålande sol och helt vindstilla – och vi har badat fyra gånger. Men ingenting kan ju fortgå i evighet …

På stranden i Bol

Vi har skaffat oss lite vanor den här senaste tiden i Bol. Varje dag har vi packat varsin ryggsäck med handdukar, vatten, lunchmackor och kameror, och så har vi spenderat några timmar på stranden. På vår egna lilla strand har “våra” solstolar stått och väntat på oss varje dag.

Vi har varit relativt ensamma på stränderna, men varje dag har vi passerat samma lilla gäng av kroatiska damer som solar nakna och skvallrar bort några timmar. De har försökt prata med oss “Sprechen Sie Deutsch?”, men det har ju inte gått så bra eftersom ingen av oss kan tyska. Deras lilla hund har vi däremot “pratat” med varje dag, och nu skäller den inte ens på oss när vi kommer.

Filminspelning på Zlatni Rat

Idag solade och badade vi för sista gången här – och vi kunde även bevittna någon slags filminspelning (?) som pågick på Zlatni Rat snett mitt emot oss. Tydligen spelades 2014 års julkalender också in på den här stranden, så det kanske är en populär filmstrand? Men, nu är det som sagt dags att bryta dessa vanor! Imorgon blir det  tvätt- och planeringsdag och i övermorgon börjar vi långsamt rulla norrut.

Filminspelning på Zlatni Rat
Filminspelning på Zlatni Rat idag

Läs mer: På upptäcktsfärd i Bol, Kroatien