Meny Stäng

Sista dagen i solstolarna på Brac i Kroatien

Jahapp, då var vi framme vid den sista dagen i solstolarna här på stranden i Bol, på ön Brac i Kroatien. Vi har haft helt fantastiskt väder idag – 23 grader, strålande sol och helt vindstilla – och vi har badat fyra gånger. Men ingenting kan ju fortgå i evighet …

På stranden i Bol

Vi har skaffat oss lite vanor den här senaste tiden i Bol. Varje dag har vi packat varsin ryggsäck med handdukar, vatten, lunchmackor och kameror, och så har vi spenderat några timmar på stranden. På vår egna lilla strand har ”våra” solstolar stått och väntat på oss varje dag.

Vi har varit relativt ensamma på stränderna, men varje dag har vi passerat samma lilla gäng av kroatiska damer som solar nakna och skvallrar bort några timmar. De har försökt prata med oss ”Sprechen Sie Deutsch?”, men det har ju inte gått så bra eftersom ingen av oss kan tyska.

Damernas lilla hund har vi däremot ”pratat” med varje dag, och nu skäller den inte ens på oss när vi kommer. Vi känner oss riktigt hemma här, och det känns konstigt att det snart är dags att lämna den här platsen.

Filminspelning på Zlatni Rat

Idag solade och badade vi för sista gången här på stranden i Bol – och vi kunde även bevittna någon slags filminspelning (?) som pågick på stranden Zlatni Rat snett mitt emot oss. Vi kunde spana på massor av människor som promenerade ut på stranden i speciella kläder. Spännande!

Tydligen spelades 2014 års julkalender också in på den här stranden, så detta kanske är en populär filmstrand? En vacker strand är det i alla fall!

Men, nu är det som sagt dags att bryta dessa vanor! Imorgon blir det  tvätt- och planeringsdag och i övermorgon börjar vi långsamt rulla norrut, först genom Kroatien och sedan upp genom Europa.

Filminspelning på Zlatni Rat
Filminspelning på Zlatni Rat idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev