Filippinerna är inte direkt känt för sin mat. Möjligtvis är de ökända för den bisarra specialiteten ägg med ett utvecklat kycklingfoster inuti, men det finns förstås mycket mer än det att uppleva och utforska. Så hur är maten på Filippinerna då?
Traditionell filippinsk mat
Vi har inte ätit så mycket traditionell filippinsk mat faktiskt. Faktum är att det är mer gott om andra typer av restauranger, i varje fall på turistställena. Jag beställde en dag en filippinsk gryta, och den var i alla fall riktigt god! Detta var en kryddig kycklinggryta med potatis och grönsaker, serverad med ris.
Internationella restauranger
På turistställena hittar man också restauranger från världens alla hörn: italienskt, kinesiskt och mexikanskt till exempel. Här i Boracay kan man även beställa in norsk lax eller svenska köttbullar.
Man ska däremot inte vänta sig att maten serveras precis som i det aktuella landet. När vi beställde italienskt fick vi förrätt och huvudrätt samtidigt, och det röda vinet i ett dricksglas … Men gott var det i alla fall! Bilden är från en av alla dessa internationella restauranger.

annelie säger:
Hmm, det där med ägget lät väl så där tycker jag. Dock spännande med matkulturer, i Kina fick man se det mesta!
09 januari 2014 — 11:00
Ditte säger:
Håller helt med dig vad gäller maten. Varierande, helt klart. Vet att vi åt mycket skaldjur och minns ännu några humrar vi fick, nyfångade och nygrillade. Väldigt gott! Även en del kinesisk mat vi fick var bra, hade med oss kinesiska vänner så de visste vart vi skulle gå.
Men kul att se vad som erbjuds i matväg i det filippinska köket.
09 januari 2014 — 13:07
admin säger:
Annelie, visst är det spännande! Ja i Kina kan man nog stöta på ett och annat. Jag smakade bland annat sjögurka och kobrosk i sötsur sås när jag var där…
Ditte, vi har ätit lite skaldjur men inte så mycket. Efter magsjukan blev vi försiktiga och har ätit ganska enkel mat som pasta och så. Idag blev det kinesiskt till lunch, gott!
10 januari 2014 — 10:42