Meny Stäng

Maten på Filippinerna

Filippinerna är inte direkt känt för sin mat. Möjligtvis är de ökända för den bisarra specialiteten ägg med ett utvecklat kycklingfoster inuti, men det finns förstås mycket mer än det att uppleva och utforska. Så hur är maten på Filippinerna då?

Traditionell filippinsk mat

Vi har inte ätit så mycket traditionell filippinsk mat faktiskt. Faktum är att det är mer gott om andra typer av restauranger, i varje fall på turistställena. Jag beställde en dag en filippinsk gryta, och den var i alla fall riktigt god! Detta var en kryddig kycklinggryta med potatis och grönsaker, serverad med ris.

Internationella restauranger

På turistställena hittar man också restauranger från världens alla hörn: italienskt, kinesiskt och mexikanskt till exempel. Här i Boracay kan man även beställa in norsk lax eller svenska köttbullar.

Man ska däremot inte vänta sig att maten serveras precis som i det aktuella landet. När vi beställde italienskt fick vi förrätt och huvudrätt samtidigt, och det röda vinet i ett dricksglas … Men gott var det i alla fall! Bilden är från en av alla dessa internationella restauranger.

Mat på Filippinerna
Kött och friterade lökringar på en restaurang på Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev