Slott och borgar i världen bär på många historier, och allt från den vackra historien och fina kläder till galna människor och spökhistorier. Vi har åkt många månader i många länder och historia tycker vi om. Vi ramlar över en hel del slott, borgar, fästningar och häftiga ruiner så här kommer våra tips!

Slott och borgar i världen

Slott och borgar i världen och gamla ruiner är så coola med all spänning och mystik. Vad hände egentligen under flera hundra år som satte signaturen över slott som vi beskådar och drar oss till. Historien sitter i väggarna och här kommer massor med tips. Häng med!

1 2

Slott och borgar i världen

Vi har sett ett stort antal slott, ruiner, borgar, fästningar i Sverige under våra husbilsresor i landet, varav många är både fantastiskt vackra och historiskt intressanta. Tänkt att vi har så många fantastiska upplevelser i världen som vi kan vara stolta över! Många slott är öppna för besökare och visas under guidade turer.

Det finns helt galet många och gigantiska, vackra, coola, slott och borgar i världen och vilken tur att de finns kvar. Många har självklart renoverats efter krigen och vilken kunskap som har gjorts att vi får se dem igen i all sin prakt. Det är så mycket som man fascineras av som hur kunde släkt gå vidare när alla sjukdomar, krig och elände utan penicillin. Det är också helt galet att de reste så långt som till Afrika med häst och vagn, eller seglade till andra sidan jordklotet och kom tillbaka. Tack för alla fantastiska hantverkare!

Är det någon borg, slott, ruin, fästning som du veta mer om?

Skriv gärna och berätta om du vill att vi grottar ner oss i någonting vi har missat. Skriv gärna och berätta för vi kanske ska till platsen på din önskelista.

Slott och borgar i världen

Den här sidan fylls ständigt på för det finns fler slott att djupdyka i, men det är en bra start för dig som är intresserad av historia.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev