Meny Stäng

Hembjudna på julmat i Filippinerna

Idag är det juldagen och det är en stor dag här på Filippinerna, där de flesta är katoliker. Här i Sabang på ön Mindoro (den mer exakta platsen där vi befinner oss) är massor av människor, särskilt barn, ute på gatorna och alla ropar ”Merry Christmas!”. Vad hände oss då? Jo, vi blev helt oväntat bjudna på julmat i Filippinerna!

Julmat i Filippinerna

Det blev traditionell filippinsk julmat i hotellägarnas kök: ris, räkor och rätter med kyckling och fläsk. Sedan en efterrätt med grön gelé samt ”sticky rice” (sött klibbigt ris inlindat i bananblad). Av någon anledning fick vi äta ensamma i köket, men efter middagen fick vi träffa släkt och vänner i vardagsrummet. Verkligen trevligt och generöst!

Filippinsk julmat
Oväntat inbjudna på filippinsk julmiddag!

En fortsatt fin juldag

Samtidigt fick vi träffa en hotellgranne, en väldigt berest fransyska från Korsika. Hon säsongsarbetar med trädgårdar halva året, och den andra halvan reser hon! Och nu bor hon alltså på samma hotell som vi, här i Sabang. Efter lunchen tog hon med oss till en fin badstrand. En fin juldag hittills med andra ord!

Det generösa värdparet
Det generösa värdparet

Läs mer: Resa till Filippinerna – din guide till Filippinernas bästa resmål

Läs mer: All smart fakta om Filippinerna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev