Meny Stäng

Packa för kylan: Nu reser vi mot Finland

Annons

Nu har vi sett till att packa för kylan – tidigt på morgonen idag flyger vi nämligen till ett vintrigt Helsingfors. Det är dags för The Nordic Bloggers Experience – en hel vecka i Finland med “pre-tour” till Åbos skärgård, resebloggarkonferens och norra Europas största resemässa. Vi har en hel del spännande (och intressanta!) saker att se fram emot … och vi har gjort vårt bästa för att packa rätt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att packa för kylan (fimbulvinter)

Det har verkligen inte varit lätt att packa! Vi har blivit förvarnade om 25 minusgrader och kanske blir det en hel del utomhusaktiviteter under de första dagarna i Åbo. Arrangörerna har i långa blogginlägg beskrivit hur man klär sig för kylan (kanske mest ämnat för de kinesiska och spanska bloggarna?) och påpekat vikten av varma kläder.

Det har tipsats om lager på lager, varma strumpor och icke-vattenbaserad solskyddskräm, eftersom krämerna annars kommer “frysa till is i ansiktet”. Nervösa spanska bloggare har i Facebook-gruppen beskrivit sina vedermödor och sin oro då de utan resultat försökt få tag på lämpliga krämer…

Vi bor ju i Sverige, så vi borde kanske inte hetsa upp oss, men vi har ändå köpt nya varma vinterskor och packat täckbyxor samt våra varmaste mössor och vantar. För badet i isvak (!) har arrangörerna föreslagit att man ska ta med sig sig flip-flops “eftersom det är lättare att gå fram till vaken då”. Jag slängde mina utslitna flip-flops efter Europa runt-resan och har inte köpt några nya, eftersom jag håller för öronen och låtsas att jag inte hör när det kommer till det där med isvaken …

Att förbereda sig för “blog business”

Efter “pre-touren” i Åbo kommer vi åka tillbaka till Helsingfors, där det blir ett hektiskt program. Vi har bokat in oss på en hel del seminarier med titlar som “Blogging as a business”, “Principles of effective collaborations”, “SEO to grow traffic” och “Combine video to your blog”. Och så finns det ju över 1000 utställare från olika reseföretag och destinationer. Vi ska rapportera så gott vi kan – säg gärna till om det är något speciellt du är intresserad av att höra om!

Utöver allt detta har vi bokat in en massa”speed dejting” sessioner med reseföretag från bland annat Island, Polen, Slovenien och Sydamerika för att diskutera möjliga samarbeten. Hur det kommer gå vet vi inte, men det blir intressant! Vi har packat väskorna fulla med visitkort och infobroschyrer om bloggen FREEDOMtravel …

Packa för kylan: tjocka tröjor, täckbyxor och infobroschyrer om bloggen FREEDOMtravel
Packa för kylan: Tjocka tröjor, täckbyxor och infobroschyrer om bloggen FREEDOMtravel

Tips till Finland

Söker du efter restips till Finland? Läs gärna vår guide med tips på saker att se och göra i Helsingfors samt vår guide om saker att se och göra i Åbo. Nedan hittar du ännu fler tips till Finland.

Alla våra bästa tips om Finland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev