Vi har testat att laga boquerones, ansjovis eller sardin på spanskt vis. Som du kanske vet så älskar vi fisk och skaldjur, och nu när vi reser runt i södra Europa passar vi på att testa nya fiskar och nya recept.
Tips från en lokal bloggare
Bloggaren Casa Annika, som guidade oss i parken Maria Luisa i Sevilla, tipsade oss inte bara om de små goda musslorna coquinas, utan också om de små fiskarna boquerones. Dessa små fiskar verkar vara detsamma som ansjovis, eller kanske sardiner. Vi har nu provat att tillaga dem på spanskt vis!
Att laga boquerones
Vi tillagade fiskarna genom att vända dem i vetemjöl, salta och steka i rikligt med olivolja. Vi tog bort huvudet och stjärten när vi åt, och ofta även det stora ryggradsbenet, som nästan ramlade bort av sig självt.
Vi har ingen aning om hur spanjorerna serverar dem, men vi lagade dem som middag med lite annat småplock, som klyftpotatisar med vitlökssås, oliver, bröd och ost.
Vad vi tyckte? Fiskarna blev riktigt goda (smakade lite som strömming), men ganska feta. Enligt oss passar de nog bäst som en liten tapa, och kanske inte som en hel måltid. Har du provat dem? Vad tycker du?
Granada vid Sierra Nevada i Spanien
Idag har vi sett oss om i den spanska staden Granada, som ligger vid foten av…
Camping i Tarragona – vid en spansk sandstrand
Idag har vi hittat till camping i Tarragona i Spanien. Campingen är riktigt fin och ligger…
Regnigt vid Tarifa – camping Valdevaqueros
Nu har vi flyttat oss till camping Valdevaqueros vid kusten, en mil norr om Tarifa i södra…
På campingbutik i siesta-tider i Spanien
Idag checkade vi ut från campingen i Granada och letade upp en campingbutik vi fått tips om. Vi…
Spanien vs Portugal – hur är det att semestra?
Nu har vi spenderat ungefär en månad i Portugal och ungefär en och en halv månad…
Tisdagsträff med svenskar i Benidorm
Varje tisdagskväll träffas norrmän och svenskar i Benidorm på campingen El Raco, på campingens restaurang. Vi bor…
Vackra Ibiza – som vi måste besöka
Vackra Ibiza har vuxit upp. Partyön som alla ungdomar åkte till på 60- och 70-talet har…
Fotbollsresa till Barcelona – och cityweekend i ett
I samarbete med fotbollsresan.se Har du funderat på ett göra en fotbollsresa till Barcelona? Den livliga…
Roquetas de Mar – Spanska sydkusten
Nu har vi kommit till Roquetas de Mar, som ligger på den spanska kusten strax väster…
Inre frid i Sierra de Madrid – Kadampa Buddhistcenter i Mataelpino
Gästskribent: Miss Lopez Sierra de Madrid, en fridfull och vacker plats som välkomnar Kadampa Buddhistcenter i…
Peniscola, Spanien – för semesterdyrkaren
Äntligen blev det så mycket uppehåll i regnandet att vi kunde bege oss utanför husbilen och…
Mallorcas dolda pärlor
I samarbete med interhome Mallorca är ett av de mest populära resmålen i Medelhavet, och det…
El Templo del Sol – Naturistcamping Deluxe
Efter en hektisk festivalvecka och en vecka i hällande regn kände vi för lite lyxigare och…
Parken Maria Luisa i Sevilla, Spanien
Om du någon gång besöker Sevilla får du inte missa Parque de Maria Luisa. I vissa…
5 skillnader mellan Mallorca och övriga Spanien
Idag presenterar vi ett gästinlägg Mallorca och Spanien som helhet är väldigt populära resmål, inte minst…
Julafton på rull – och gasolproblem
Vi vaknade på julaftons morgon med tomt kylskåp och reslust i kroppen. Alltså bar det av…
Parad genom Valencia – Spanien
Festivalen Las Fallas fortsätter här i Valencia, och varje dag händer något nytt! Idag var det…
Pata negra och spanska köttbullar
Vi är inte så imponerade av maten i Spanien, inte generellt i alla fall. Självklart förstår…
Picos de Europa – nationalpark i Spanien
Picos de Europa är en nationalpark med flera bergsmassiv i norra Spanien, belägen strax innanför kusten…
Santiago de Compostela – en pilgrimsresa till själen
Gästskribent: Miss Lopez För inte så länge sedan vandrade jag pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, och…
Veckans Gäst: Annika Elwing, utlandsboende i Spanien
Under en spanskakurs i Spanien blev Annika Elwing kär i musikläraren Jesús. Annika stannade i Spanien…
Zarautz i Spanien – Gran camping med panoramavy
Idag strålar solen över Gran camping Zarautz i Spanien. Vi tog en promenad ner till stranden…
El puerto de Santa Maria – vid den spanska kusten
Idag lämnade vi Sevilla och rullade mot El puerto de Santa Maria, strax norr om Cádiz…
Att göra i Barcelona – 13 tips på upplevelser
Letar du efter tips på saker att göra i Barcelona på semestern? Då har du hittat…
Ställplats i Valencia, Spanien
Nu står vi på en ställplats i Valencia här i Spanien, nämligen Valencia Camper Park. Vi…
Marinan i Aguadulce i södra Spanien
Inte långt från Roquetas de Mar ligger Aguadulce, med sin fina marina. Vi tog en sväng…
Mancor de la Vall på Mallorca – semester i hyrt hus
Gästskribent: Pernilla Ekholm Mallorca är en ö som många besökt och som jag återkommit flera gånger…
Plasthavet i Almería – Spaniens grönsaksodlingar
Från Granada åkte vi tillbaka ner till kusten och körde österut mot Almería. I det här…
Snabbvisit i Torrevieja – Skandinavernas Spanien
Vi hade egentligen tänkt göra ett lite längre stopp i Torrevieja, och kanske träffa både bloggare…
Torre del Mar – Spaniens vackra sydkust
Torre del Mar är en trevlig liten stad vid den spanska sydkusten. Här löper en lång…
BP säger:
Älskar Boquerones, både i friterad och stekt form. Men bäst av allt är de som Boquerons vinaigrette, där de ligger i olivolja och ättika. Typ som gravad lax fast utan dill och socker. De flesta barer i Spanien har denna rätt som tapa. Finns även att köpa på Carrefour/Mercadona, men de riktigt hemlagade är mycket godare!
PS. Min spanska granna använder sill för att göra ”svenska boquerones”. DS.
19 februari 2015 — 21:22
Staffan säger:
Det är väl samma fiskar, som serveras som ”small fishes” i Grekland. Där serveras dom bara stekta rätt upp och ner och vi är delade beträffande smaken.
Själv gillar jag dem jättemycket!
20 februari 2015 — 9:14
admin säger:
BP, ok intressant att höras hur de kan serveras ute! Vi har inte ätit ute på restaurang i Spanien ännu, men det kommer.
Staffan, det är mycket möjligt!? Vi har inte varit i Grekland (ännu). I Kroatien fick vi någon slags småfiskar, men nu kommer jag inte ihåg exakt hur de såg ut.
20 februari 2015 — 10:02
Steve säger:
Härligt att få få testa andra länders små egenheter. Jag har bestämt för mig att jag provat boquerones på nån tapasbar.
20 februari 2015 — 11:05