Meny Stäng

Vi hittade ett hotell i Helsingfors … till slut

Annons

Happy Friday! Vi är denna vecka glada över att vi kunnat åka till Helsingfors och resemässan Matka. Ännu gladare blev vi när vi till slut, efter att vår hotellbokning gått förlorad, hittade någonstans att bo i Helsingfors.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi bokade ett hotell …

Hur svårt kan det vara att boka ett hotell i Helsingfors? Redan när vi var hemma i Stockholm letade Peter upp ett lägenhetshotell på Booking.com, bokade och försökte betala med vårt vanliga kontokort. Ganska snart kom ett meddelande om att vi måste använda ett kreditkort istället för ett “vanligt” kontokort.

Peter gjorde om proceduren från början men med nytt kort, och allt verkade ok. Ända tills nästa felmeddelande kom, om att något var fel igen. Hade vi skrivit in fel siffror? Vi provade igen, fick inget felmeddelande, och åkte …

… men det fungerade inte

På plats i Finland kom nästa felmeddelande. Betalningen hade inte gått igenom. Varför? Vi försökte ringa hotellet, men fick inget svar. Vi satt på ett café vid Sveaborg och försökte betala ytterligare en gång.

När vi kom iland efter utflykten till Sveaborg stod det klart att lägenheten var avbokad. Vad skulle vi göra nu? Vi hittade en adress till en reception 40 minuters promenad från båten – nu var det bara att börja gå! Det började både bli mörkt och riktigt kallt men vid 16:45, alltså en kvart innan stängning, var vi på plats.

”Are you Bergstrom?”, undrade personalen. Och sedan: ”Do you have Swedish Nordea?” Och ja, det hade vi ju … Tydligen har lägenhetshotellet alltid (av obegriplig anledning) problem med betalning med svenska kort från Nordeabanker … Och nej, vi kunde fortfarande inte betala med det kortet, utan fick lösa situationen med ett kort från en annan bank.

Äntligen någonstans att bo

Från att ha varit irriterade, trötta och frusna blev vi väldigt glada att plötsligt ha tillgång till en lägenhet. Nu var det bara så att vi var tvungna att ge oss av på 20 minuters promenad till järnvägsstationen för att hämta våra kabinväskor, som vi låst in där … Det blev 22 000 steg på stegräknaren den dagen, och att gå är ju i alla fall bra för hälsan, eller hur!?

Lägenheten på Citykoti Downtown apartments ligger centralt och är ganska enkel, men det är fräscht och här finns allt man behöver inklusive köksutrustning och välfungerande WiFi. Man får förstås handla frukost själv, men det funkar ju. Och om man bara inte har Nordeabank så är det enkelt och smidigt att bo här! Priset är för närvarande ca 500 kronor per natt för ett dubbelrum.

Två middagar i Helsingfors

Hamburgare är inte vår favorit i vanliga fall, men efter alla promenader och allt letande efter någonstans att bo behövde vi mat, och det fort! Det blev en hamburgare med St Agur blåmögelost och sötpotatisfries på Naughty Burger.

Naughty burger

Andra kvällen hittade vi in på en mysig sushirestaurang som heter Sushi and Wine, och som verkade väldigt populär. Många sushibitar såldes två och två (för 5-7 euro) vilket vi tyckte var dyrt, men vi hittade en meny med 22 bitar att dela på för 35 euro, vilket kändes lite mer rimligt.

Lite strul ingår när man reser, men varje gång det löser sig är man lika glad. Vad har varit bäst under din vecka?

Sushi and wine

Fler tips till Helsingfors?

Vill du ha fler tips till Helsingfors kan du läsa vår guide och saker att se och göra i Helsingfors. Nedan hittar du ännu fler tips till Finland.

Alla våra bästa tips om Finland. Klicka på bilden!

Missade du förra Happy Friday? Läs Semesterläsning och halvtidsjobb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev