Meny Stäng

Vi överraskar våra vänner i Polen

Annons

När vi lämnade landtungan vid Krynica Morska, längst i nordost i Polen, rullade vi till trestadsområdet Gdansk, Gdynia och Sopot. Detta är ett otroligt fint område, och här har vi också varit en hel del. Våra bästa vänner har dessutom sommarlägenhet i Mechelinki, strax väster om Gdynia. Vi bestämde oss för att överraska dem!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Krynica Morska till Mechelinki

Vi var, som du kanske minns, ute vid Krynica Morska på den där landtungan som sträcker sig vidare in i den ryska enklaven Kaliningrad. Därefter körde vi till Sopot (den mest exklusiva orten på Polens riviera!) innan vi bestämde oss för att överraska våra vänner i Mechelinki.

Karta Polens kust

Kort besök i Sopot

De tre städerna Gdansk, Gdynia och Sopot ligger tätt, och utgör ett fantastiskt fint område i Polen. Inte minst på sommaren! Vi har varit här flera gånger och skrivit om den vackra staden Gdansk, Polens riviera vid Sopot och sommarstaden Gdynia.

Den här gången rullade vi in i Sopot bara för att kika på två relativt nya campingar, som vi inte sett förut. Vi kollade in camping Sopot 34 som visserligen är ganska enkel (med servicehus i baracker), men ändå känns modern och har ett riktigt bra läge nära stranden, centrum och tåget till Gdansk. Strax intill (med aningen sämre läge) ligger dessutom en större ACSI-kontrollerad camping.

Camping Sopot
Moderna stugor på camping 34 i Sopot
Strand Sopot
Stranden nedanför campingen är fin och var välbesökt när vi tittade förbi!

Överraskning

När vi stod på campingen i Sopot bestämde vi oss för att ringa Lennart och Beata, som vi trodde var på plats i Mechelinki. Det blev en liten, liten lögn när Peter ringde och kollade läget. Vi ville ju överraska!

Peter: Är ni på landet (Ringsö) och bygger?

Lennart: Nej, nej, vi är i Polen!

Peter: Jaha, vad gör ni då?

Lennart: Vi är på IKEA och handlar lite grejor till lägenheten.

Peter: Jaha, så det blir hem och montera sen?

Lennart: Ja, precis. Var är ni då?

Peter: Vi är på den där smala landtungan närmast Kaliningrad.

Mechelinki

Vi var ju redan i Sopot och hade bara 40 minuter att köra till Mechelinki. Vi rullade och parkerade utanför Lennarts och Beatas lägenhetshus, bara för att inse att de inte var hemma ännu. Men efter en timme kom de (släpandes på diverse IKEA-prylar). Gissa om de blev förvånade över att se oss på sin uppfart! Det blev en hel del tjeckiskt vin (som vi hade med oss), mycket prat och skratt och även en måltid på värdshuset Osada Wedrowca i Mechelinki.

Om du undrar över vädret kan vi meddela att det varierar friskt! Ena sekunden är det strålande sol och badväder. Nästa sekund är det kallt och regn. Konstig sommar det här! Oavsett väder har vi haft superfint med våra vänner i Mechelinki i Polen!

Restaurang i Mechelinki
Peter, Beata och Lennart (På tallrikarna hittar du hälleflundra med potatismos och sparris, samt soppan Zurek med korv, potatis och ägg.)
Svävare
En svävare från kustbevakningen gled plötsligt upp på stranden i Mechelinki
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev