Här presenterar vi våra restips för Spanien – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Spanien?

  1. Sol och bad – Spanien har en otroligt lång kust mot Medelhavet, många långa sandstränder och bra klimat.
  2. Härliga städer – Det finns många fantastiska städer i Spanien, inte bara Barcelona utan också till exempel Sevilla, Valencia och Tarragona.
  3. Historiska sevärdheter – Det kryllar av historiska sevärdheter, såsom kyrkor, Alhambra och lämningar från romartiden.
  4. God mat – Du hittar förstås goda tapas, men också fantastisk skinka och gott fläskkött från Iberico-grisen.
  5. Låga priser – Prisläget är bra och det är relativt billigt att äta och dricka ute på restaurang.

Zarautz (Baskien, Nordkusten)

Zarautz

Zarautz ligger vid Spaniens norra kust och är väldigt vackert! Här finns en fin strand, trevliga gator och en camping med fantastisk utsikt.  (2014)

Picos de Europa (Norra Spanien)

Picos de Europa Spanien

Picos de Euroa är ett bergsmassiv i nordvästra Spanien. Bergen är svindlande höga och man kan vandra i den vackra naturen. (2014)

Empuriabrava (Katalonien, Östkusten)

Empuriabrava

Empuriabrava, som ligger på ostkusten nära franska gränsen, är den största marinan för boende i Europa. (2015)

Barcelona (Katalonien, Östkusten)

Casa Batllo Barcelona

Barcelona är en spännande stad med arkitektur, strand och nattliv. Missa framför allt inte Gaudis fantastiska verk. (2013)

Tarragona (Katalonien, Östkusten)

Tarragona

I Tarragona finns massor av historiska byggnader från romartiden, många trevliga restauranger och en strand mitt i stan. (2015)

El Templo del Sol (Katalonien, Östkusten)

El Templo del Sol

El Templo del Sol är en mycket fin naturistcamping i L’hospitalet d’enfant, söder om Tarragona: arabisk stil, stor jacuzzi och vacker sandstrand. (2015)

Peniscola (Regionen Valencia, Östkusten)

Peniscola

Peniscola är en fin semesterort med en lång strandpromenad, en fin sandstrand och en gammal borg.  (2015)

Valencia (Östkusten)

Valencia

Valencia är en vacker stad, med både historiska byggnader och modern arkitektur. I mars varje år firas den häftiga festivalen Las Fallas. (2015)

Benidorm (Costa Blanca, Östkusten)

Benidorm

Benidorm har en häftig kombination av skyskrapor, strand och en gammal stadsdel. Det är turistigt och brittiskt, men man har inte tråkigt här! (2015)

Sevilla (Andalusien, Södra Spanien)

Sevilla

Sevilla är en vacker och trevlig stad att promenera runt i. Missa framför allt inte den fascinerande parken Maria Luisa. (2015)

Granada (Andalusien, Södra Spanien)

Granada

Granada är en speciell stad med massor av studenter och utsikt över Sierra Nevada. Den gamla stadsdelen Albaicín är värd ett besök liksom Alhambra (se nedan). (2015)

Alhambra (Andalusien, Södra Spanien)

Alhambra

Alhambra är ett mäktigt borg- och palatsområde i arabiskt stil i Granada, byggt på 1200-och 1300-talet. (2015)

Roquetas de Mar (Andalusien, Södra Spanien)

Roquetas de mar

Roquetas de Mar ligger vid havet, strax väster om Almería. Här finns en stor fin camping och en lång fin strand, med grus. (2015)

Torre del Mar (Andalusien, Södra Spanien)

Torre del mar

Torre del Mar är en trevlig semesterort strax öster om Malaga. Här finns en fin strandpromenad, en lång fin strand (med grus), många restauranger och två campingar. (2015)

Tarifa (CÁDIZ, SÖDRA SPANIEN)

Tarifa

Europas sydligaste spets finns i Tarifa, och det är lite svindlande att titta ut över havet. Härifrån kan man också ta båt över till Marocko om man vill. (2015)

Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria passar för sol och bad vintertid. Det är inte ett otroligt spännande resmål, men man kan få lite värme mitt i vintern utan att resa alltför långt. (2005)

Läs mer