Här presenterar vi våra restips för Filippinerna – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

VARFÖR RESA TILL Filippinerna?

  1. Sol och bad – Det finns massor av fina sandstränder och klimatet är perfekt för sol och bad.
  2. Massor av öar – Landet består av nästan 7000 öar, vilket gör att det alltid finns nya ställen att se och upptäcka.
  3. Båtturer och vattenaktiviteter – Du kan båtluffa mellan öarna, segla och prova alla möjliga sorters vattenaktiviteter.
  4. Vänliga människor – Människorna är mycket vänliga och tillmötesgående och pratar dessutom bra engelska.
  5. Låga priser – Filippinerna är ett av de billigaste turistländerna i Sydostasien, vilket gör att du får mycket för pengarna.

Manila

Restaurang i Manila

I Filippinernas huvudstad finns allt möjligt att se och göra, även om det också finns mycket fattigdom. Vi kan bland annat rekommendera billig shopping och besök på en helt galen restaurang. (2014)

Puerto Galera, Mindoro

Puerto Galera

Puerto Galera och Sabang ligger på ön Mindoro. Här finns framför allt tillfälle för dykning, men man kan också njuta av vacker natur, badstränder och ett aktivt båtliv. (2014)

Moppetur på Mindoro

Vattenfall på Filippinerna

Man kan göra många olika utflykter på eller runt ön, bland annat med båt eller moppe. Vi hyrde moppe en dag och tog oss både till vattenfall och den största stranden på ön som kallas ”White beach”.  (2014)

Boracay

Boracay

Boracay är en liten ö med fantastiska stränder och turkosblått hav. Boracay passar dig som vill ha en vacker strand och ett livligt folkvimmel med mycket turister. (2014)

Segeltur på Boracay

Segling Filippinerna

Det man absolut inte får missa när man är på Boracay är att ge sig ut i en traditionell filippinsk segelbåt. Båtarna får upp rejäl fart, så det kan bli riktigt härliga turer. (2014)

Hotell och restauranger på Boracay

Restaurang Boracay

Längs den mest kända stranden på Boracay, White beach, ligger massvis av hotell i alla prisklasser, och det är också fullt av butiker och restauranger. (2014)

Filippinerna

Läs mer