Här presenterar vi våra restips för Tyskland – våra personliga tips på sevärdheter, upplevelser och fina ställen att besöka. Vi listar alla platser från norr till söder. Årtalet inom parentes anger när vi var där.

Varför resa till Tyskland?

  1. Charmiga städer – Många små och halvstora städer i Tyskland är oerhört pittoreska att promenera runt i.
  2. Slott – Det finns många fantastiska slott i Tyskland, inte minst sagoslottet Neuschwanstein.
  3. Historiska sevärdheter – Oavsett om du är intresserad av medeltiden eller av andra världskriget så hittar du historian här.
  4. Vacker natur – Om man bara tar sig bort från Autobahn är det grönt och vackert att köra genom Tyskland.
  5. Äventyrsparker – Vi har inte besökt dem själva, men vi vet att det finns populära ställen som Playmobil funpark och Tropical Island.

Wismar (Norra Tyskland)

Wismar

Wismar är en fin och historiskt intressant Hansastad vid Östersjökusten. Här hittar du historiska byggnader, färsk fisk och i augusti varje år – Schwedenfest. (2017)

Lübeck (norra Tyskland)

Lubeck

Lübeck är en fin gammal stad med vatten runt den gamla stadskärnan. Här kan man handla marsipan och i december ordnas också en stor julmarknad här. (2015)

Nürnberg (Centrala Tyskland)

Nurnberg

Nürnberg är en historisk stad med medeltidskänsla. Här kan man strosa bland mysiga kvarter och mäktiga kyrkor och i december varje år anordnas den stora julmarknaden Christkindlesmarkt. (2015)

Örnnästet (Södra Tyskland)

Hitlers örnnästet

Hitler fick Örnnästet i 50-årspresent. Idag finns möjlighet att besöka det här fascinerande bygget på 1800 meters höjd i södra Tyskland. (2011)

Slottet Neuschwanstein (Södra Tyskland)

Sagoslottet Neuschwanstein

Slottet Nesuchanstein är ett riktigt sagoslott som ligger fantastiskt på en hög höjd. För att se den vackert smyckade insidan kan man boka en guidad tur. (2015)

 

Läs mer