Meny Stäng

Sponsrad video: Upptäck Kroatien

Idag visar vi en sponsrad video som ska inspirera till att resa till Kroatien, och det passar ju ruskigt bra! Vi har spenderat ungefär tre veckor i Kroatien nu, och det här är ett land vi verkligen gillar. Vi väljer därför att lista 10 anledningar till varför du ska resa till Kroatien.

10 anledningar att resa till Kroatien

  1. Det vackra landskapet – Att köra runt bland de höga bergen och längs de dramatiska kusterna är fantastiskt. Kroatien är nog ett av de vackraste länderna i Europa!
  2. Alla fantastiska öar – Det finns över tusen öar, holmar och skär i Kroatien. Det är omöjligt att uppleva alla, men var du än befinner dig längs kusten kan du ta en båttur ut till någon fin ö.
  3. Det kristallklara vattnet – På få andra ställen i Europa har vi sett så kristallklart vatten som här, och vi har ju rest runt en del som ni vet…
  4. Nationalparkerna – Vi har inte besökt dem ännu, men vi har sett bilder från Krka och Plitvice, och vi ser verkligen fram emot att längre fram under resan få se de fantastiska vattenfallen.
  5. Alla idylliska städer – Kroatien kryllar av små idylliska städer med gamla hus och trånga gränder. Några favoriter hittills är Omis och Split, samt Hvar och Stari Grad på ön Hvar.
  6. Historiens vingslag – Om du är intresserad av historia finns det hur mycket som helst i Kroatien! Det kryllar av katedraler och gamla palats och man kan förstås ta guidade turer överallt.
  7. De fina campingarna – Campingarna i Kroatien är generellt fina och håller hög standard. Det finns ofta mycket fräscha servicehus och bra service.
  8. De bra vägarna – De flesta vägarna i Kroatien håller hög standard och det passar därför utmärkt att köra runt med bil. Det går även utmärkt att köra med stora husbilar eller med bil och husvagn.
  9. De engelsktalande människorna – De flesta vi möter pratar engelska och många pratar riktigt bra engelska, i varje fall längs kusten och de som är lite yngre. En del pratar tyska också.
  10. Den roliga shoppingen – Det finns massor av marknader där man kan handla billigt (både kläder och mat) och det finns förstås gott om klädbutiker också, även sådana som man inte hittar i Sverige.

Nu råkar detta inlägg visserligen vara sponsrat, men vi är ALLTID ärliga. Finns det inte några baksidor i Kroatien då? Inte så många faktiskt, men om vi ska dra upp något så är det 1) att maten inte är så fantastiskt spännande och 2) att priserna börjar bli relativt höga, även om öl och vin förstås är betydligt billigare än i Sverige.

Detta är ett sponsrat inlägg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev