Meny Stäng

På motorvägar genom Kroatien

Annons

I morse lämnade vi Bol och gav oss av norrut. Vi startade med en timmes körning tvärs över ön Brac och sedan en timmes färja över till Split, där vi tankade, handlade och lunchade innan vi gav oss upp på motorvägen…

Det blir inte alltid som man tänkt

Det var egentligen meningen att ta motorvägen en liten bit, och sedan köra ner på den vackra kustvägen efter Zadar, men vi missförstod varann och missade avfarten. Och sedan fanns det ingenstans att vända …

Istället blev det en lång sträcka på motorväg bland bergen till en ”nätt” motorvägsavgift på 260 kr. Motorvägarna är i alla fall utmärkta och även bland bergen är landskapet stundtals riktigt vackert att köra igenom.

Vägen som vi kört idag, från Bol på Brac till en by strax söder om Rijeka
Vägen som vi kört idag, från Bol på Brac till en by strax söder om Rijeka

Övernattning på parkeringsplats

När vi till slut lyckades ta oss ner till kusten sjönk solen som ett eldrött klot över horisonten och strax efteråt blev det kolsvart. Vi hade egentligen tänkt köra till Pula, men vi var alldeles för trötta. Vi kollade på appen CamperContact efter någonstans att övernatta men alla campingar och ställplatser längs vägen var stängda.

Nu står vi på en upplyst parkeringsplats i en liten by strax söder om Rijeka. Peter är trött efter körningen och jag är helt slut eftersom jag har migrän igen (när eländet väl kommer igång är det svårt att bli av med det). Det blir en tidig kväll ikväll alltså, och imorgon börjar en ny dag!

På motorvägar genom Kroatien
På motorvägar genom Kroatien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev