Meny Stäng

Redo att rulla norrut i Kroatien

Idag har vi tvättat, städat och gjort oss redo för att rulla vidare norrut efter tre veckor på ön Brac i Kroatien. Eller ja, eftersom det ha varit en migrändag har det gått väldigt långsamt, men vi är nog ändå redo.

Det är många som frågar hur det känns nu när resan närmar sig sitt slut, så jag ska försöka svara på det … Hur blir det att komma hem efter långresan?

Båt i hamnen i Bol
Bild från hamnen i Bol

Resan är inte slut ännu

För det första så är ju resan inte slut ännu! Vi har faktiskt tre veckor kvar och vi har flera inplanerade stopp som vi ser fram emot. Först har vi tänkt ta oss till Pula i Istrien och se Pulas amfiteater som vi missade förra gången vi var där.

Den gången snurrade vi gång på gång förbi den mäktiga byggnaden med vår stora bil mitt i högsäsong – utan att lyckas parkera. Vi hoppas att det ska gå bättre denna gång! Därefter ser vi fram emot flera olika stopp i Italien, i Tyskland och även i Sverige.

Att komma hem är början på något nytt

Det känns faktiskt inte alls vemodigt eller tråkigt att komma hem. Först ska det bli väldigt roligt att träffa familj och vänner, som vi förstås har saknat under resan. Vi har också massor av spännande projekt på gång som gäller bloggen och framtida resor. Bland annat ska vi åka på en spännande resebloggkonferens i Finland i januari!

Hur blir det med jobb då? Peter har en egen firma som har legat vilande, så den kan han ta upp igen när vi kommer hem. Jag försökte ta tjänstledigt från min tjänst i Stockholms läns landsting, men jag lyckades inte förlänga tjänstledigheten de sista månaderna och har därför blivit av med jobbet.

Nu har jag fixat tre månaders jobb på Karolinska Institutet när jag kommer hem (ska genomföra en intervjustudie). Sedan har jag ansökningar inne om nya spännande jobb … så vi får se vad som händer!

Att komma hem efter långresan: Byn Bol i Kroatien där vi spenderat tre veckor
Byn Bol i Kroatien där vi spenderat tre veckor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev