Meny Stäng

Charmiga gränder och mysigt hotell i Rom

Rom är storstaden som känns som en småstad. Det bor nästan 3 miljoner människor här (och ännu fler om man räknar storstadsregionen), men ändå är det lätt att semestra till fots. Man promenerar runt bland charmiga gränder samtidigt som man överraskas av gatumusikanter, levande statyer, fontäner och inbjudande uteserveringar. Idag blir det bilder från våra promenader runt i den italienska huvudstaden. Dessutom måste vi få berätta om ett riktigt mysigt hotell i Rom.

Gubbar i Rom

När jag tittade igenom mina bilder från promenaderna genom Roms gator insåg jag att jag fotat en hel rad gubbar. Vi inleder alltså inlägget om Rom med … gubbar!

Rom staty

Typisk gubbe i Rom

Rom levande staty

Stressad gubbe? Nix, en levande staty faktiskt!

Levande staty Rom

Anden i flaskan-gubben bor också i Rom!

Musiker Rom

Flera gubbar som spelar i ett gathörn

Pizza i Rom

Sist men inte minst min gubbe! Här är han beredd att hugga in på vin och pizza.

Sevärdheter

Två av de allra största sevärdheterna i Rom berättade vi om igår, nämligen Colosseum och Forum Romanum. Men det finns mer! Man kan nästan säga att hela Rom är som ett stort museum. Bakom varje krök döljer sig någon imponerande byggnad eller vacker fontän. Några sevärdheter som vi passerade under vår promenad var den imponerande fontänen Fontana di Trevi, det pampiga Viktor Emanuel-monumentet och det vackra torget Piazza Navona.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi, från 1762 – här var vi inte ensamma!

Viktor Emanuel-monumentet

Viktor Emanuel-monumentet, eller ”Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II”

Piazza Navona

Piazza Navona

Piazza Navona

Dags för en selfie vid fontänen på Piazza Navona

Mysigt hotell i Rom

Vi bodde på det supermysiga lilla hotellet Room91, som Peter hittade på nätet och som vi varmt kan rekommendera. Hotellet ligger på Via Ottaviano 91, en livlig gata med butiker och T-bana, strax intill Vatikanstaten. Trappuppgången såg väldigt ordinär ut (vi missade den först!) men när man väl kom upp var det till ett mysigt litet ställe med en pytteliten reception och ett litet antal moderna fräscha rum.

Hotellet är tydligen helt nytt för i år och killen som tog emot tog sig tid och gav oss en hel rad personliga tips. Precis sådär som man vill ha det! Vi betalade ungefär 850 kronor för en natt och då ingick kaffe, te, hembakta kakor, varsin vattenflaska, fri WiFi och balkong med härlig utsikt över stadslivet.

Room91

Här sov vi gott!

Room 91

Riktigt snyggt och modernt badrum

Room 91 Rom

Kaffe, te och kakor

Mysigt hotell i Rom

Utsikt från balkongen