Meny Stäng

Drömmar om Rom – en resa i historien

En stad som lockar extra i Europa är Rom. Vi har besökt den norra delen av Italien flera gånger, och bland annat fått chansen att uppleva den vackra Gardasjön med alla charmiga små byar, det mytomspunna Venedig med Rialtobron och Dogeplatset, och de grönskande vindalarna i Valpolicella med dess fantastiska viner.

Drömmar om Rom

Tyvärr har vi aldrig varit så långt söderut som till Rom, men nu när vi ska resa med husbil genom Europa hoppas vi få chansen! Du som inte reser med husbil kan hitta billigt flyg till Rom på sajten som vi skriver detta inlägg ihop med, Momondo.

Historien fascinerar

Varför vill vi besöka Rom då? Inte konstigt! En av de saker som fascinerar med Europa är ju historien – och vilken stad rymmer mer historia än Rom? Vi vill förstås se Colosseum, där gladiatorspelen utspelade sig under romartiden och Forum Romanum, den offentliga platsen för handel och politiska möten under samma tid.

Vatikanstaten och Peterskyrkan

Självklart vill vi också se Vatikanstaten, med den imponerande Peterskyrkan och Sixtinska kapellet, där Michelangelo målat taket. Självklart kan man också shoppa i Rom och njuta av italiensk mat, och inte minst glass, men framför allt vill jag resa dit för att göra denna svindlande tidsresa! Har du besökt Rom och vilka är dina bästa tips?

Verona
Vi har inte varit i Rom tyvärr – bilden är från amfiteatern i Verona

Uppdatering: Nu har vi besökt den fantastiska staden Rom! Läs gärna om Colosseum, om vårt mysiga hotell i Rom och om saker att göra i Rom.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev