Meny Stäng

Vad händer i Pampas marina?

Ok, nu kör vi! Helena arbetar dygnet runt med sitt regeringsuppdrag och jag planerar för “Freedomtravelnews” på måndag. Vad händer runt om oss då? Igår kväll tog jag det här fotot om hur vackert vi bor varje dag, och att leva i det här klimatet gör verkligen livet lättare. Vad händer mer på Pampas marina då? Häng med!

Vad händer i pampas marina?

Pampas marina är isfri på insidan. Hela marinan går i två L och vi har inloppet precis bredvid oss och här händer det alltid någonting. Vi har propellrar som roterar hela tiden men utanför så lägger sig isen. Pampas marina städar runt husbåtarna med sin flotta och håller rent från isbildning. Vissa husbåtsägare tycker inte om det för att de kan åka skidskor direkt från sin husbåt.

Isröjning
Isröjning i marinan

Ljud

När sydvästvind ligger på och det är islossning på sjön samlas det isflak mellan bryggan och vår båt. Vi har stålskrov och när isen dunkar på natten när man ska sova, låter det som någon slår med en hammare utanför mot båten. Då är det dags att klä på sig och mota bort alla isflak. Det här är ett helt annorlunda liv mot vad man är van vid men jävligt charmigt. Jag hade väl aldrig trott att jag skulle leva på sjön resten av livet, men det kommer jag! Ibland får man säga aldrig.

Vad händer i Pampas marina
Inga bilar utanför vårt fönster

Titta på TV

Vi tittar inte vanligtvis på tv. Vi har inte tid och att det är så mycket reklam så man kan bli galen. Vi streamar serier eller laddar ner och just nu så ser vi på serien “Skam”. Det här är skitkul och man kommer ihåg alla tokerier som hände i skolan när man var ung.

Att vara ung innebär också att man INTE tänker före man pratar, och vad det kan skapa för problem. Det här är också bra för att de inte läser ett manus utantill och hur man skulle klara sig socialt utan att förlora ansiktet inför sina vänner.

inte lätt att vara ung

Att utforska sig själv och att ligga med någon, men att ligga med några så blir du lätt kallad olika taskiga ord. Att inte ligga med någon alls så blir du lätt tråkig, och alla dessa problem tar de upp i serien. Jag känner igen mig väldigt mycket och ser tillbaka med ett leende.

Skam
Tjejerna i Skam

Hur upplevde du din skolgång? Jag är nyfiken i en strut och det vet du, så kör bara.